Tour Guide
Podcast website.jpg

PODCASTS

"Historische vertelsels over mensen van bij ons! "

Podcasting is fun, hip... ik kan er mijn liefde voor het vertellen, het babbelen én mijn passie voor geschiedenis, voor het historische, helemaal in botvieren. Ik wil vooral verhalen brengen van mensen, van historische personnages - soms bekend, soms helemaal anoniem - van bij ons. In de vertellingen wil ik dieper graven in hun leven, in hun exploten, in de kleine dingen van hun bestaan.

Bij elke aflevering kan je visuele ondersteuning vinden, alsook nog wat extra informatie rond het thema.

Ik wens je veel luisterplezier.

Passier Borreman - de podcast

Dit 'Historisch vertelsel' brengt het verhaal over het leven van Passier Borreman, een Brussels beeldhouwer die leefde op het scharniermoment tussen de middeleeuwen en de renaissance. Hij behoort tot de beste artiesten van de 16e eeuw, maar is vandaag niet zo algemeen bekend als bijv Jan Van Eyck.
Er is weinig over hem geweten, en dit maakt deze podcast tot een echte uitdaging!
In de eerste episode kijk ik naar zijn jeugd en hoe hij opgroeit in Brussel in het atelier van zijn vader Jan Borreman, de beste beeldsnijder van zijn tijd. Passier moet nog veel leren alvorens hij zelf meester wordt in 1492.
In de 2e aflevering is Passier Meester en lopen de bestellingen binnen. Hij komt ook op de radar van het leerbewerkersambacht van Herentals, dat op zoek is naar een retabel voor op hun altaar in de Sint Waldetrudiskerk.

Deze podcast is beschikbaar op de belangrijkste podcast-apps of je kan rechtstreeks luisteren via de audioplayers onderaan.

 

 

Extra beeldmateriaal bij de podcast kan je vinden in de blog... 

batch Apple Podcasts.jpg
batch Spotify Podcasts.jpg
batch Stitcher Podcasts.jpg
Passier Borreman Podcast - Aflevering 1.Gids53
00:00 / 21:38
Passier Borreman Podcast - Aflevering 2.Gids53
00:00 / 24:42

Israel Neumann - de podcast

Israel Neumann was een Joodse migrant van Poolse origine die op het einde van de jaren '20 in Antwerpen terechtkwam. Zoals vele immigranten destijds, had hij bij zijn aankomst al een bewogen leven achter de rug . Uiteindelijk zou Neumann tijdens WOII terechtkomen in het beruchte SS-Auffanglager van Breendonk tussen Antwerpen en Brussel. Dit jaar is het 120 jaar geleden dat hij werd geboren. Een mooie aanleiding om mijn allereerste podcast ooit te maken over zijn leven! 
In episode 1 komt u te weten waarom hij emigreerde en waar naartoe. Hoe kwam hij in Antwerpen terecht en wat deed hij daar? Dat kan u horen in aflevering 2. In het derde en laatste deel vertel ik over zijn verblijf in het SS-kamp van Breendonk.

Deze podcast is beschikbaar op de belangrijkste podcast-apps of je kan rechtstreeks luisteren via de audioplayers onderaan.

 

 

Extra beeldmateriaal bij de podcast kan je vinden in de blog... 

batch Apple Podcasts.jpg
batch Spotify Podcasts.jpg
batch Stitcher Podcasts.jpg
Israel Neumann Podcast - TrailerGids53
00:00 / 01:33
Israel Neumann Podcast - Aflevering 1.mpGids53
00:00 / 30:06
Israel Neumann Podcast - Aflevering 2Gids53
00:00 / 29:51
Israel Neumann Podcast - Aflevering 3
00:00 / 34:39

© 2019 Guide 53. All right reserved.